Burse - Fonduri mutuale

Un pachet de acţiuni din Transport Trade Services, companie care a avut o creştere fulminantă la Bursa de Valori, a fost scos la vânzare de Swiss Capital într-o tranzacţie fulger de 55 mil. lei. Update: preţ indicativ pe acţiune, 17-17,5 lei

Un pachet de acţiuni din Transport Trade Services,...

Autor: Liviu Popescu

27.07.2023, 18:26 5293

Update ora 20:15: Preţul indicativ pe acţiune în această tranzacţie este cuprins între 17 şi 17,5 lei pe unitate. Joi seară acţiunile TTS au închis la 19,85 lei. Aşadar preţul indicativ este mai jos cu 12%. Book-urile sunt aşteptate a se încheia înainte de deschiderea Bursei, deci ora 10:00. Mai jos ştirea iniţială.

 

Un pachet de 2,75 milioane de acţiuni ale Transport Trade Services (TTS), echivalentul a 4,6% din compania care anul acesta a adus investitorilor un randament de 73%, a fost scos la vânzare de către Swiss Capital într-o tranzacţie fulger de cel puţin 55 mil. lei, arată informaţiile ZF.

Swiss Capital este brokerul care a adus TTS la Bursa de Valori Bucureşti în vara lui 2021 la o primă evaluare a investitorilor de pe piaţa de capital de aproximativ 620 mil. lei. Astăzi TTS are o evaluare dublă.

Tranzacţia este una de tip privat accelerat (accelerated bookbuild - ABB) şi presupunea vânzarea rapidă a participaţiei investitorului, cel mai probabil la un preţ inferior celui de tranzacţionare.

Astfel de tranzacţii fulger au fost efectuate în trecut de către Fondul Proprietatea cu deţinerile la Petrom, fiind vorba de o listă scurtă a brokerilor pe partea de cumpărători şi deci încheiate în câteva ore.

La preţul curent de 19,85 lei pe acţiune, şi la pachetul scos la vânzare de 2,75 milioane de acţiuni, înseamnă că tranzacţia este de cel puţin 55 mil. lei, arată calculele ZF. 

Bookbuildul a fost lansat pe 27 iulie, cu închiderea pe 28 iulie. Preţul şi alocarea vor avea loc pe 28 iulie.

Cel mai mare acţionar persoană fizică al TTS este antreprenorul Alexandru Mircea Mihăilescu. Acesta are o deţinere de 25,30%. Restul investitorilor au aproape 75%, fiind vorba şi de fonduri de pensii private Pilon II.

Transport Trade Services are o capitalizare bursieră de aproximativ 1,2 mld. lei, fiind cea mai performantă acţiune din structura indicelui principal BET de la începutul acestui an, cu un randament de 73%. Spre comparaţie indicele principal BET are plus 13%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO