Burse - Fonduri mutuale

OTP pregateste al treilea fond listat

01.04.2010, 23:14 18

OTP Asset Management, unul dintre primii cinci administratori deactive de pe piata, pregateste listarea a inca unui fond inchis deinvestitii, in care vrea sa atraga circa 4-5 mil. euro prin ofertapublica si care va avea loc prin luna septembrie a acestui an.Totodata, societatea de administrare a investitiilor va mai lansain 2010 un fond deschis de investitii.
"Primul fond, cel deschis, este gata in proportie de 90%, iarfondul inchis este cu capital garantat si ar urma sa il lansam inseptembrie, iar apoi sa il listam la Bursa. Valoarea fonduluiinchis este ceva mai mare, de patru pana la cinci milioane deeuro", a declarat Catalin Iancu, presedintele OTP Asset Management.El administreaza trei fonduri deschise si trei fonduri inchise cuactive totale de 135 mil. lei (33 mil. euro).
Societatea de administrare a investitiilor a lansat astazi latranzactionare unitatile de fond ale OTP Green Energy (GRE) sireprezinta prima listare de la Bursa din acest an. Fondul este unulcu capital garantat si ofera un randament garantat de 12% dupa treiani calculat la valoarea nominala. Investitorii pot obtinerandamente si mai mari de 12% daca indicele ERIX, care inglobeazaperformanta pretului actiunilor a 10 companii europene din sectorenergiei regenerabile, in care fondul investeste dobanda acumulatala banci, inregistreaza o performanta buna pe durata de existenta afondului. In prima zi de tranzactionare, unitatile de fond OTPGreen Energy erau tranzactionate la un pret de 200 de lei, acelasinivel platit de investitori in oferta publica de la finele anuluitrecut, a carei valoare s-a ridicat la 8,7 mil. lei (2 mil.euro).
La finele lunii februarie, valoarea unitatii de fond a OTP GreenEnergy era de 198,4 lei, mai scazuta decat cea nominala, inconditiile in care fondul a trebuit sa plateasca la lansarevaloarea unei optiuni pe baza caruia functioneaza strategiafondului, costurile urmand sa fie recuperate pe parcursulexistentei fondului.
OTP Asset Management mai are listat pe Bursa un fond cu capitalgarantat, denumit OTP WiseRo (WRO), de intermedierea celor douafonduri ale OTPAM pe Bursa ocupandu-se firma de brokerajIntercapital Invest. Titlurile OTP Wise RO au fost listate inoctombrie 2009 si au inregistrat o scadere de aproape 17%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO