Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Opt emitenţi, printre care şi Ministerul Finanţelor, s-au finanţat cu 533 mil. euro prin Bursa de la Bucureşti în primele opt luni ale anului

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a facilitat cu succes finanţări de peste jumătate de miliard de euro în perioada ianuarie-august 2020, valoarea totală a instrumentelor financiare pe segmentele de acţiuni şi venit fix listate ajungând la aproximativ 533 de milioane de euro

„Este un semnal extrem de puternic, chiar şi în această perioadă de pandemie, că accesarea unor surse multiple de finanţare, care să includă şi piaţa de capital, face parte dintr-un mix sănătos pentru orice activitate economică. Atât companiile private, cât şi statul român au apelat cu succes la Bursa de Valori Bucureşti pentru a atrage capitalul atât de vital pentru a mişca economia. Universul investiţional se extinde în mod accelerat pentru investitorii prezenţi pe bursa românească şi a crescut cu peste jumătate de miliard de euro doar luând în considerare listările de acţiuni şi obligaţiuni din primele opt luni. Bursa este în continuă expansiune şi avem semnale încurajatoare din partea intermediarilor autorizaţi că mai mulţi emitenţi se pregătesc să acceseze piaţa de capital”, a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

În total, 8 emitenţi, printre care şi statul român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, s-au finanţat cu succes prin emisiuni de instrumente financiare listate pe bursa românească în primele opt luni ale anului.

„Succesul bursei româneşti este reprezentat de acest mix dat de prezenţa emitenţilor mari, cu acţionariat privat sau de stat, dar şi al celor din segmentul IMM, cât şi de apetitul investitorilor români care accesează din ce în ce mai frecvent instrumentele disponibile pe piaţa de capital în căutarea unor plasamente superioare pentru economiile lor. Bursa trebuie să fie o reprezentare a economiei, reprezentare în cadrul căreia acţiunile şi obligaţiunile reprezintă instrumentele financiare de bază. Ne dorim să le oferim investitorilor, existenţi sau potenţiali, posibilitatea de a accesa piaţa de capital în funcţie de profilul lor de risc astfel încât să-şi poată pune în practică diferitele strategii de investiţii”, a spus Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori Bucureşti.

La nivelul primelor opt luni ale acestui an, valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni înregistrată pe Piaţa Reglementată la vedere a BVB a fost de 6,9 miliarde lei, echivalentul a 1,44 miliarde de euro. În ceea ce priveşte lichiditatea zilnică, reflectatată prin prisma valorii medii zilnice de tranzacţionare, acest indicator a ajuns la 8,7 milioane de euro în ianuarie-august din 2020, nivel similar celui realizat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.