Burse - Fonduri mutuale

Omro IFN Târgu Mureş, controlată de Bogdan Ciobotaru, administrator al Digi, listează la BVB obligaţiuni de 2 milioane euro

Omro IFN Târgu Mureş, controlată de Bogdan Ciobotaru,...

Autor: Roxana Rosu

22.04.2020, 15:53 768

Obligaţiunile corporative denominate în euro emise de Omro IFN din Târgu Mureş, societate specializată în microfinanţări, controlată indirect de Bogdan Ciobotaru, intră la tranzacţionare la BVB, după finalizarea unui plasamentul privat în valoare de 2 milioane euro.

”Fiecare rundă de finanţare încheiată cu succes pe piaţa de capital este o nouă cărămidă pusă la construcţia acestui viaduct prin care circulă capitalul de la investitori către companii şi care ajută la dezvoltarea întregului ecosistem. Banii atraşi de OMRO prin această emisiune de obligaţiuni vor ajunge sub formă de credite în economiei şi ne bucurăm că astfel de exemple demonstrează că bursa este un mecanism real de finanţare al economiei. Orice perioadă aduce provocări, dar şi oportunităţi, iar un factor important în dezvoltarea companiilor şi a obţinerii unui randament cât mai bun al investiţiei este de cele mai multe ori chiar rapiditatea cu care managementul companiilor, dar şi investitorii profită de oportunităţi, chiar şi de cele apărute în criză”, a declarat Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.

IFN-ul înfiinţată în anul 2000 este controlată în proporţie de 99% de Danube Capital SRL, companie care are 60% din capitalul social deţinut de Bogdan Ciobotaru, administrator al Digi, „creierul” din spatele listării Digi şi cel considerat bancherul lui Zoltan Teszari, şi 40% de Paul Panciu, potrivit datelor de la Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor din România.

Omro a derulat în perioada 16 decembrie 2019 – 27 ianuarie 2020 un plasament privat prin care a atras de la investitori 2 milioane de euro, printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitate de 5 ani şi dobândă fixă de 7,5% pe an plătibilă semestrial.

Emisiunea cuprinde 10.000 de obligaţiuni cu o valoare nominală de 200 euro/obligaţiune.

Fondurile atrase prin emisiunea de obligaţiuni vor fi utilizate pentru finanţarea activităţii de creditare precum si a altor cheltuieli operaţionale curente ale emitentului.

”Compania îşi propune să sprijine dezvoltarea iniţiativelor antreprenoriale din România, atât prin metode tradiţionale, cât şi prin introducerea de soluţii digitale inovative. OMRO se află în plin proces de transformare strategică, susţinut de o serie de investiţii majore în digitalizare şi infrastructură IT, precum şi de parteneriate cu instituţii de referinţă pentru finanţarea activităţii, precum Fondul European de Investiţi”, a afirmat Paul Panciu, Preşedintele Consiliului de Administraţie OMRO IFN SA.

Omro  a făcut investiţii substanţiale în tehnologie şi digitalizare, fiind deja în faza de testare a unei platforme de microfinanţare 100% digital. În plus, societatea pregăteşte lansarea unei aplicaţii de mobil care va permite clienţilor să îşi deschidă un cont bancar virtual online cu un card ataşat.

Runda de finanţare a fost intermediată de Goldring şi BRK Financial Group (BRK), iar admiterea obligaţiunilor la tranzacţionare a fost asistată de Goldring.

“Ne bucurăm să vedem tot mai multe societăţi care utilizează piaţa de capital pentru a-si diversifica sursele de finanţare, cât şi interesul în creştere din partea investitorilor pentru achiziţia de obligaţiuni. În perioada următoare mă aştept să crească rolul pieţei de capital ca şi sursă de finanţare pentru activitatea societăţilor“, a declarat Răzvan Raţ, Director general adjunct al BRK Financial Group.

La finalul anului 2019, OMRO avea un portofoliu de credite de 17,1 milioane lei, aproape dublu faţă de cel din 2018, şi 569 clienţi activi (261 clienţi noi).

În afară de Omro, alte două companii, Qualitance şi Vivre Deco au derulat runde de finanţare şi au intrat la tranzacţionare la BVB în ultima lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO