Burse - Fonduri mutuale

OMRO IFN, injecţie de capital de 3,3 mil. lei din partea fondului de investiţii Helenos. Participaţia creşte la 15,5%

OMRO IFN, injecţie de capital de 3,3 mil. lei din partea...

Autor: Eduard Ivanovici

09.01.2023, 12:51 262

Instituţia financiară nebancară OMRO, cu obligaţiuni listate la BVB, şi-a majorat capitalul social cu 3,3 mil. lei la începutul anului, operaţiunea realizându-se printr-o injecţie de capital de către acţionarul minoritar Helenos, un fond de investiţii paneuropean lansat cu suportul Fondului European de Investiţii şi a unor bănci comerciale cu rol sistemic în Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat de presă. 

Helenos a devenit acţionar al OMRO, una dintre primele instituţii de microfinanţare din Români,  începând cu anul 2020, deţinând iniţial o cotă de participaţie de 13,2%. Prin subscrierea şi vărsarea noilor fonduri, Helenos şi-a mărit cota de participare la 15,5% din capitalul social al IFN-ului. 

„Această investiţie de capital efectuată de către Helenos reprezintă o nouă confirmare a strategiei OMRO în direcţia  digitalizării modelului de business şi totodată consolidarea acesteia în anii următori. Aportul de capital va fi folosit atât pentru susţinerea şi creşterea activităţii de creditare, cât şi pentru finanţarea investiţiilor în tehnologie planificate pentru anul 2023 în platforma digitală Filbo”, se arată în comunicat. 

Bondurile OMRO sunt listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti sub simbolurile OMRO25E şi OMRO26. Prima emisiune de obligaţiuni, în valoare de 2 mil. euro, a debutat la BVB în 2020. A doua emisiune, cu o valoare de 10 mil. lei, a fost listată în mai 2022. 

„Investiţia acţionarului reflectă şi focusul companiei asupra bunelor practici în creditare, revalidate prin recertificarea Codului European de bună conduită obţinut de la Comisia Europeană în luna iunie 2022 precum şi prin prisma încheierii unor parteneriate strategice cu jucători importanţi din piaţă prin oferirea soluţiei de embedded finance şi a produsului de finanţare Filbo, direct în site-ul partenerilor. Soluţia de embedded finance a obţinut rezultate remarcabile în piaţa financiar bancară, fiind premiată în cadrul Future Banking Gala 2022”, scriu reprezentanţii OMRO.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO