Burse - Fonduri mutuale

Omer Tetik, şeful Băncii Transilvania, candidează pentru un loc în board-ul Fondului Proprietatea. Propunerea, de la NN Pensii în calitate de acţionar al FP

Omer Tetik, director general al Băncii Transilvania, cea mai mare instituţie de credit din România, candidează pentru un loc în Comitetul Reprezentanţilor Fondului Proprietatea ca urmare a expirării mandatului lui Piotr Rymaszewski din 5 aprilie 2021.

Omer Tetik este propus de NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii private din România, potrivit unui raport al FP.

Astfel, la AGA din 24 martie 2021 acţionarii FP vor vota inclusiv numirea lui Omer Tetik în board-ul societăţii. FP susţine această candidatură.

“Pentru locul vacant de membru al Comitetului Reprezentanţilor ca urmare a expirării mandatului domnului Piotr Rymaszewski, Comitetul recomanda acţionarilor Fondului să voteze „pentru” domnul Omer Tetik”, se arată într-un raport al FP.

Fondul menţionează că recomandarea nu este în niciun fel obligatorie şi nu ar trebui considerată ca fiind document suport/argument pentru fundamentarea votului.

Conform Actului Constitutiv al Fondului, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor numeşte 5 membri în Comitetul Reprezentanţilor şi stabileşte remuneraţia lor.

Principalele atribuţii ale Comitetului Reprezentanţilor sunt să supravegheze administratorul Fondului, să convoace AGA, să aprobe bugetul de venituri şi cheltuieli, să monitorizeze investiţiile şi tranzacţiile majore din portofoliu şi să verifice atingerea ţintelor de randament.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.