Burse - Fonduri mutuale

Oferta Contor se prelungeste pana in 21 martie

14.03.2008, 19:35 15

Oferta publica initiala (IPO) a producatorului de contoare Contor Group Arad (CGC) se va prelungi pana in 21 martie ca urmare a publicarii unui amendament la prospectul de oferta.
Acest fapt survine dupa ce oferta publica initiala in vederea listarii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a Contor Group Arad a fost suspendata ieri dimineata, intrucat auditorul companiei nu a fost de acord cu includerea ultimelor rapoarte in prospectul de oferta, a anuntat arbitrul pietei de capital.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis suspendarea derularii ofertei publice initiale a Contor Arad, dupa ce auditorul Pricewaterhouse Coopers nu a acceptat includerea rapoartelor sale de audit asupra situatiilor financiare anuale ale Contor Group, din perioada 2004-2006, in prospectul de oferta.
Auditorul a precizat ca nu a fost implicat in realizarea prospectului de oferta si nu isi asuma nicio raspundere fata de posibilii investitori care vor lua parte la oferta publica de vanzare de actiuni Contor Group Arad.
"Nu am fost solicitati sa realizam verificarile pe care trebuie sa le faca un auditor potrivit standardelor profesionale aplicabile. Rapoartele de audit asupra situatiilor financiare anuale ale SC Contor Group S.A. au fost intocmite pentru informarea actionarilor societatii la datele la care au fost emise, fara a lua in considerare utilizarea lor ulterioara intr-o oferta publica de vanzare de actiuni, si aceste rapoarte nu au fost actualizate ulterior", au precizat reprezentantii PwC.
Potrivit prospectului de oferta, investitorii care doresc sa-si retraga subscrierile dupa publicarea acestui amendament pot sa o faca in termen de trei zile, insa reprezentantii IFB Finwest, societatea de brokeraj care intermediaza oferta, sustin ca niciun actionar nu a solicitat pana acum retragerea subscrierilor.
Contor Group Arad a scos la vanzare un pachet de 25% din actiuni la pretul de 0,38 lei/actiune, vizand atragerea a circa 3,2 mil. euro.
Pana miercuri, inclusiv, investitorii au subscris 89,4 la suta din actiunile din oferta, plasand 366 de ordine de cumparare. Cel mai mare ordin de cumparare s-a ridicat la 1,52 mil. lei (410.000 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO