Burse - Fonduri mutuale

Obligatiunile BCR intra la tranzactionare

28.03.2007, 18:58 12

Obligatiunile corporative emise in luna noiembrie a anului trecut de Banca Comerciala Romana (BCR), in valoare totala de 242 milioane de lei, vor fi tranzactionate, incepand de maine la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
BCR, cea mai mare banca din Romania, aflata sub controlul austriecilor de la Erste, a vandut in luna noiembrie a anului trecut, prin oferta publica, obligatiuni cu maturitate de trei ani si dobanda anuala de 7,25%, platita semestrial. Valoarea nominala a unei obligatiuni este de 100 de lei.
Valoarea initiala a emisiunii a fost de 200 mil. lei (peste 57 mil. euro), dar BCR a majorat emisiunea pana la nivelul subscrierilor. Cererea investitorilor a fost insa departe de plafonul maxim de 575 mil. lei (164 mil. euro) pe care banca anuntase ca l-ar accepta.
Doua treimi din plasamente au fost realizate de investitori straini.
Emisiunea de obligatiuni este cotata cu "A minus" de catre Fitch Ratings si cu "BBB minus" de catre Standard & Poor's. BCR intentioneaza sa lanseze in acest an o emisiune de obligatiuni in valoare de 400-500 mil. lei, titlurile urmand sa fie vandute, cel mai probabil, pe piete externe. Conducerea bancii a spus, dupa incheierea perioadei de subscriere in cadrul ofertei de anul trecut, ca BCR va alege piata internationala in momentul in care va face o noua emisiune de obligatiuni, ca urmare a interesului scazut pe care l-a inregistrat acea emisiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO