Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica, listată la BVB din anul 2013, foloseşte din 7 septembrie serviciile de market making ale emitentului oferite de Wood & Company Financial Services

Nuclearelectrica, listată la BVB din anul 2013,...

Autor: Roxana Rosu

08.09.2022, 10:35 260

Nuclearelectrica (SNN), listată la BVB din anul 2013, foloseşte din 7 septembrie serviciile de market making ale emitentului oferite de Wood & Company Financial Services, după ce în august FTSE Russell a anunţat că din 19 septembrie acţiunile companiei vor fi incluse în noi indici. 

SNN, cu o capitalizare de 14 miliarde de lei, este una dintre primele companii ale cărei acţiuni au fost incluse în indicii FTSE Russell dedicaţi pieţelor emergente, FTSE Global All Cap, odată cu promovarea pieţei de capital româneşti la statutul de piaţă emergentă acum 2 ani.

FTSE Russell a anunţat în luna august că din 19 septembrie aţiunile SNN vor trece de la categoria Mid Cap la Large Cap.

„Preocuparea noastră pentru creşterea lichidităţii acţiunilor SNN este una constantă, asociată dorinţei şi demersurilor noastre de a avea o poziţionare cât mai bună pe piaţa de capital, pentru companie şi investitorii acesteia. Evoluţia SNN pe piaţa de capital este evidentă. De asemenea, trecerea recentă din categoria Mid Cap în categoria Large Cap a indicilor FTSE Russell, Global All Cap impulsionează maximizarea prezenţei SNN în indicii FTSE Russell şi în acest scop ne-am propus adoptarea serviciilor de market making pentru creşterea lichidităţii acţiunilor SNN pe piaţa locală cu impact benefic asupra acţionarilor SNN şi potenţialilor investitori”, a declarat Cosmin Ghiţă, CEO Nuclearelectrica.

Numărul total de instrumente financiare listate pe piaţa reglementată a Bursei care beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 20, dintre care 19 acţiuni şi o emisiune de obligaţiuni.

„WOOD & Company este mândră să devină Market Maker al Emitentului pentru Nuclearelectrica. Credem că acest pas va contribui la creşterea lichidităţii globale, care într-un final va fi ceva pozitiv pentru toţi participanţii la piaţă”, a afirmat Josef Kohout, Head of Trading Praga, WOOD & Company.

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar.

„Ne bucurăm să vedem un nou parteneriat pentru servicii de Market Maker al Emitentului la Bursa de Valori Bucureşti, de această dată între Nuclearelectrica şi Wood & Company. Nuclearelectrica este o companie emblematică pentru piaţa de capital locală şi pentru economia României în general şi ne dorim ca acest parteneriat să ofere şi mai multă lichiditate acţiunilor companiei. Preocuparea constantă a echipei Nuclearelectrica de a îmbunătăţi lichiditatea este evidentă, includerea acţiunii SNN în indicii FTSE Russell fiind o dovadă a acestui demers. Totodată, ne bucură implicarea Wood&Company în programul de Market Maker al Emitentului, Nuclearelectrica fiind a 4-a companie pentru care Wood & Company oferă acest serviciu”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO