Burse - Fonduri mutuale

Noua formă a OUG: Pilonul II trebuie să aducă 400 mil. euro la capital până la 30 iunie 2019, taxă trimestrială pe activele băncilor

Noua formă a OUG: Pilonul II trebuie să aducă 400 mil....

Autor: Liviu Popescu

22.12.2018, 00:07 4384

Ziarul Financiar a intrat în posesia celei mai recente variante ale Ordonanţei de Urgenţă, a cărei variantă va merge cel mai probabil la Monitorul Oficial, iar la articolul 90 se arată că administratorii de pensii private Pilon II trebuie să verse 50% din noua cerinţă de capital social minim până la 30 iunie 2019, iar restul până la finele anului. 

Potrivit versiunii precedente, administratorii Pilon II trebuie să aducă la capitalul social circa 3,8 miliarde de lei, adică 800 mil. euro, de aproape 10 ori mai mult decât capitalul social din prezent.

Totodată în documentul menţionat se arată că taxa pe active se datorează trimestrial asupra activelor financiare ale contribuabilului existente la sfârşitul trimestrului de calcul, astfel cum sunt înregistrate în patrimoniu, potrivit reglementărilor contabile aplicabile.

Vedeţi aici varianta finală a OUG:

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO