Burse - Fonduri mutuale

Nouă companii, listate pe BVB, au acţiunile suspendate de la tranzacţionare

Nouă companii, listate pe BVB, au acţiunile suspendate...

Autor: Departament Economic

24.04.2016, 09:36 921

Capitalizarea bursieră cumulată a celor nouă companii este de 165,5 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 37,6 milioane de euro, adică 0,0125% din capitalizarea totală a bursei de la Bucureşti.

Cea mai mare companie aflată în această situaţie, luând în calcul capitalizarea bursieră, este UCM Reşiţa (UCM), producătorul de motoare şi turbine. Acţiunile companiei fiind tranzacţionate ultima oară pe 8 decembrie 2011, cotaţia unui titlu UCM fiind de 0,0599 per unitate. Capitalizarea bursieră a societăţii este de 57,8 mil. lei (13 mil. euro). Acţiunile au fost suspendate acum mai bine de patru ani ca urmare a procedurii de insolvenţă prin care trece compania din Reşiţa.

Acţionarul majoritar al UCM este firma elveţiană Inet, cu o participaţie de 96% din societate.

Pe locul al doilea în clasamentul companiilor cu acţiuni suspendate de la tranzacţionare se află constructorul Comcm Constanţa (COMI).

Valoarea de piaţă a firmei constănţene este de 41,5 milioane de lei (9,43 mil. euro), iar ultima oară acţiunile companiei s-au tranzacţionat la o cotaţie de 0,1759 lei per unitate. Principalii acţionari ai companiei care au acţiunile blocate sunt SIF Transilvania (SIF3), cu o participaţie de 56% din companie, urmat de familia Frăţilă, ce deţine o participaţie de aproximativ 30%.

A treia poziţie este deţinută de COS Târgovişte (COS). Capitalizarea bursieră a combinatului de oţeluri speciale este de 37,7 milioane de lei (8,5 milioane euro). Acţionarul majoritar este firma Mazur Investment, cu o participaţie de 86%, ceea ce înseamnă o sumă totală blocată de 32,422 milioane de lei. De asemenea, statul român deţine aproximativ 4% din companie, echivalentul a 1,5 milioane de lei, conform datelor furnizate de către Bursa de Valori Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO