Burse - Fonduri mutuale

Nicu Marcu, preşedinte ASF: Putem atrage investitori şi firme noi la Bursă printr-o conştientizare mai agresivă. Antreprenorii români sunt reticenţi faţă de Bursă din necunoştinţă de cauză

Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), spune că o modalitate prin care supra­veghetorul poate contribui la dezvoltarea pieţei de capital este o conştientizare mai agresivă printre investitori şi com­panii care vor să se finanţeze.

„O modalitate prin care putem contribui la dezvoltarea pie­ţei de capital este conştientizarea anumitor actori din pia­ţă că trebuie să vină către bursă să se finanţeze. În gene­ral, reticenţa antreprenorilor români, a mediului antre­pre­norial român faţă de piaţa de capital, probabil din necu­noş­tinţă de cauză, este văzută. Ce poate sa facă Autori­ta­tea este să creeze cadrul legislativ astfel încât pe piaţă să vină atât investitori, cât şi cei care vor să se finanţeze, şi în acelaşi timp să conştientizăm antreprenorii români că o alternativă la bănci este şi bursa. Vom merge pe cele două compo­nente. Pe partea de conştientizare vom fi ex­trem de agresivi pentru că antreprenorii şi persoa­ne­le fizice trebuie să înţeleagă acest lucru şi să aibă încredere în Autoritate cu privire la acest lucru. În acest sens, împreună cu actorii din piaţă putem să regle­mentăm lucrurile astfel încât piaţa să se dezvolte şi putem să şi conştientizăm prin modulele de educaţie financiară pe care o să le facem“, a spus Nicu Marcu într-o conferinţă de presă organi­zată miercuri de ASF.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.