Burse - Fonduri mutuale

Nemţii de la SGB-Smit International vor avea două locuri în CA-ul Retrasib

Nemţii de la SGB-Smit International vor avea două...

Autor: Ioana Tudor

10.11.2014, 00:00 268

Acţionarii producătorului de transformatoare electrice Retrasib Sibiu (simbol bursier RTRA), controlat de germanii de la SGB-Smit International, se vor reuni în decembrie pentru alegerea a doi noi administratori, după demisiile din board ale lui Octavian şi Călin Buzoianu, foştii proprietari ai companiei sibiene.

Cetăţeanul german Jan Ölscher, reprezentant al SGB-Smit International, este propus pentru poziţia de membru şi preşedinte al consiliului de administraţie al Retrasib pentru un mandat de doi ani. Johann Hörandner candidează pentru funcţia de administrator. Ölscher şi Hörandner deţin în prezent funcţia de administratori provizorii ai Retrasib. Acţionarii vor decide în decembrie şi asupra modificării mandatului actual de administrator al lui Iulian Stancu, astfel încât să înceteze la aceeaşi dată cu cea a noilor membri ai boardului.

Stancu este şi unul dintre proprietarii firmei Scando Trading, care a rămas în acţionariatul Retrasib după oferta publică de preluare voluntară derulată recent de nemţi. În prezent SGB-Smit controlează în nume propriu 67% din Retrasib, iar Scando Trading deţine 24,3% din acţiuni. Potrivit unei notificări recente a Retrasib, SGB-Smit acţionează în mod concertat cu Scando Trading.

Grupul german SGB-Smit International este printre cei mai mari producători de transformatoare din Europa. Acţiunile Retrasib au închis şedinţa din 6 noiembrie, în urcare cu 13% până la un preţ de 0,29 lei/acţiune. La această referinţă compania are o capitalizare de aproape 30 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO