Burse - Fonduri mutuale

Retrasib vinde transformatoare de 4 milioane de lei unei subsidiare a Electrica

Producătorul de motoare electrice Retrasib Buzău (simbol bursier RTRA) a semnat un contract în valoare totală de 3,98 milioane de lei (0,9 mil. euro) pentru furnizarea de transformatoare de putere către Electrica Distribuţie Muntenia Nord, o subsidiară a distribuitorului Electrica. Date din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) arată că subsidiara Electrica a desfăşurat o licitaţie deschisă pentru achiziţia transformatoarelor şi a folosit criteriul preţului cel mai scăzut în selectarea câştigătorului. La licitaţie au participat trei ofertanţi, dintre care unu a fost respins ca inadmisibil, iar Retrasib a câştigat contractul oferind un preţ cu 21% mai mic decât valoarea estimată a contractului, de 5 mil. lei (1,15 mil. euro).

Retrasib urmează să fie cumpărată de grupul german SGB-SMIT. SGB-SMIT va plăti circa 34 milioane de lei (7,7 mil. euro) pentru a cumpăra integral compania sibiană Retrasib în cadrul unei oferte de preluare voluntară, urmărind să-şi extindă activitatea de producţie în România. Germanii vor plăti 0,3414 lei pentru fiecare acţiune Retrasib, un preţ cu 6,2% mai mare decât cel de joi, înainte ca oferta de preluare făcută de nemţi să fie publică. Ieri, acţiunile Retrasib au crescut cu 3,3%, până la un preţ de 0,3385 lei. Acţiunile companiei se tranzacţionau la jumătatea zilei de miercuri (17 septembrie) la un preţ de 0,337 lei/titlu, cotaţie la care capitalizarea Retrasib este de 33,7 mil. lei (7,66 mil. euro).

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.