Burse - Fonduri mutuale

Nemţii de la PCC cer ca Roibu să umble cu bodyguard personal

Nemţii de la PCC cer ca Roibu să umble cu bodyguard personal

Autor: Adrian Ionut Cojocar

16.12.2010, 17:16 34

Grupul nemţesc Petro-Carbo-Chem (PPC), care deţin un pachet de12,2% din acţiunile combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea(OLT), au solicitat includerea pe ordinea de zi a adunării generalecare va avea loc la finele acestui an a unui punct privind punereala dispoziţie a lui Constantin Roibu, directorul general alcompaniei, a unor servicii de pază şi protecţie în perioada în careacesta va deţine funcţia de administrator al Oltchim.

Cererea este cu atât mai surprinzătoare cu cât aceştia cer şirevocarea din funcţia de administrator a lui Constantin Roibu câtşi din funcţia de director general al companiei.

Totodată, nemţii de la PCC vor ca acţionarilor să le fieprezentate de către conducere două variante de buget pe anul 2011luând în calcul şi varianta în care Oltchim va continuat săfuncţioneze fără petrochimia Arpechim. Cererea vine în contextul încare Oltchim a reuşit să revină pe profit în ultimele luni chiar înlipsa integrării activităţii cu petrochimia Arpechim.

Pe ordinea de zi, nemţii au mai cerut conducerii un raportprivind amenda aplicată Oltchim de către Agenţia de Mediu (ANPM) şimandarea conducerii să pregătească un nou program de restructurarea societăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO