Burse - Fonduri mutuale

Municipiul Slobozia emite obligatiuni de 50 de milioane de lei

07.10.2009, 23:05 27

Primaria Slobozia vrea sa atraga fonduri de 50 mil. lei (11,7mil. euro) de pe piata de capital, prin vanzarea de obligatiuni cumaturitate de 20 de ani, operatiunea urmand sa se deruleze prinintermediul firmei de brokeraj BCR Securities.

Ofertele de obligatiuni derulate de municipalitati pe Bursa s-auinmultit in ultimele luni, iar sumele pe care autoritatile localeisi propun sa le atraga sunt tot mai mari, ceea ce demonstreazanevoile tot mai ridicate de finantare ale acestora.

Oferta de obligatiuni Slobozia se va derula in perioada 9 - 15octombrie, potrivit prospectului aprobat de Comisia Nationala aValorilor Mobiliare (CNVM).

Primaria va emite 500.000 de obligatiuni, cu o valoare nominalade 100 de lei.

Titlurile vor avea o dobanda fixa pentru primul termen de plata,de 10,06%. Pentru urmatoarele cupoane, dobanda va fi variabila,calculata in functie de o medie a randamentelor la depozite (ROBID)si la credite (ROBOR) de pe piata monetara la sase luni, la carevor mai fi adaugate inca 0,9 puncte procentuale. Dobanda laimprumut va fi platita semestrial.

Recent, CNVM a avizat si o emisiune de obligatiuni amunicipiului Bistrita, in valoare de 35 mil. lei (8,2 mil. euro),care se va derula in perioada 13-19 octombrie. ObligatiunileBistrita au maturitate tot de 20 de ani si ofera un cupontrimestrial calculat pe baza mediei dobanzilor interbancare ROBIDsi ROBOR la 3 luni la care se adauga o prima de 0,8%.

Printre autoritatile locale care au strans in acest an bani depe Bursa prin emisiuni de obligatiuni se numara municipiul Iasi(100 mil. lei), Consiliul Judetean Alba (50 mil. lei) si municipiulBacau (40 mil. lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO