Burse - Fonduri mutuale

Modificarea statutului Fondului Proprietatea, discutata in martie

29.01.2008, 19:22 20

Actionarii Fondului Proprietatea vor discuta in Adunarea Generala Extraordinara din 5 martie modificarea statutului institutiei potrivit ultimelor reglementari legislative adoptate de Guvern la finele anului trecut.
In luna decembrie, Guvernul a aprobat o hotarare prin care a adus o serie de modificari la statutul Fondului Proprietatea, prin care a fost clarificata modalitatea de instrainare a titlurilor.
Actul include, de asemenea, modificarile aduse legislatiei specifice, printre care si conducerea dualista a societatii.
Potrivit noilor reglementari, a fost permisa cesiunea partiala sau totala a actiunilor intre actionari sau terti ca modalitate de instrainare a titlurilor inainte de listarea Fondului Proprietatea la bursa.
Prevederile actului constitutiv vor fi completate cu dispozitiile Legii 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, iar legislatia pietei de capital va fi aplicabila Fondului Proprietatea din momentul admiterii la tranzactionare a societatii la Bursa de Valori Bucuresti, potrivit hotararii de Guvern.
In situatia neindeplinirii conditiilor legale pentru tinerea adunarii generale a actionarilor la data primei convocari a acesteia, se va convoca o noua adunare generala pentru data de 6 martie.
Statul, reprezentat de Ministerul Economiei si Finantelor, este actionar majoritar al Fondului Proprietatea, unde mai detineau actiuni, la inceputul lunii decembrie, 3.028 de persoane private, a caror detinere se ridica la 11,26% din capital.
Potrivit reprezentantilor Fondului, compania va fi listata la Bursa in acest an, cel mai probabil in vara.
Actiunile Fondului Proprietatea se pot tranzactiona incepand din 26 ianuarie, dupa ce Depozitarul Central a finalizat procedurile necesare pentru a putea opera transferul de proprietate.
Hotararea de Guvern 1581 adoptata la sfarsitul anului trecut si publicata in Monitorul Oficial pe 11 ianuarie permite tranzactionarea titlurilor Fondului Proprietatea, chiar daca acestea nu sunt listate pe Bursa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO