Burse - Fonduri mutuale

Ministerul Finanţelor va începe o nouă ofertă de vânzare de titluri de stat Fidelis către micii investitori de la bursă, din 17 iulie. Va fi din nou o tranşă dedicată donatorilor de sânge

Ministerul Finanţelor va începe o nouă ofertă de...

Autor: Liviu Popescu

11.07.2023, 20:50 12799

Ministerul Finanţelor a anunţat marţi seară că din 17 iulie va începe o nouă ediţie a emisiunii de titluri de stat Fidelis, respectiv o ofertă prin care statul român vinde instrumente către micii investitori şi care ulterior acestea ajung la Bursa de Valori Bucureşti, acolo unde nu sunt impozitate. Potrivit anunţului ministerului din seara aceasta, va exista o tranşă şi pentru donatorii de sânge, la fel ca la precedenta emisiune din primăvară. Atunci, statul a atras o sumă record de 3 miliarde de lei. Ministerul încă nu a anunţat dobânzile, nici cele clasice şi nici pentru cele dedicate donatorilor de sânge, dar spune că rămâne consecvent.

Mai jos postarea integrală a Ministerului de Finanţe:

„Parcă altfel pleci în concediu când ştii că eşti motivul pentru care cineva are o a doua şansă la viaţă. Şi că economiile tale produc...alte economii.

După 3,06 miliarde lei şi peste 1.000 donatori la ultima ediţie, Programul de titluri de stat FIDELIS se întoarce (...) Nu vă dăm încă prea multe detalii, doar vă spunem că 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭𝐮𝐥 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐩𝐞 𝟏𝟕 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞.

Dar promitem că rămânem consecvenţi: venim în continuare cu dobânzi mai mari şi prag de subscriere mai mic pentru toţi cei care s-au săturat să vadă titluri care anunţă „lipsă acută de sânge în spitalele din România”.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO