Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Ministerul Economiei solicită dividende suplimentare de la Transgaz dacă nu este îndeplinit programul investiţional

Conducerea administrativă şi executivă trebuie să trimită în decembrie 2019 un raport privind realizarea investiţiilor.

Ministerul Economiei, acţionarul ma­jo­ritar al Transgaz (TGN), a solicitat con­ducerii executive a operatorului teh­nic al sistemului naţional de transport gaze naturale un raport detaliat privind realizarea investiţiilor pentru 2019, printr-o AGA din cursul lunii decem­brie, precum şi distribuirea unor divi­dende suplimentare în situaţia neînde­plinirii angajamentelor investiţionale până la data raportului, potrivit hotă­rârilor adunării generale a acţionarilor de joi.

„Solicită conducerii administrative şi executive a Societăţii transmiterea către acţionari, prin AGA, în cursul lunii decembrie 2019, a unui raport detaliat privind realizarea investiţiilor, precum şi a sumelor angajate şi a celor aflate în pro­cedură de achiziţie în derulare la data raportului, în vederea îndeplinirii programului de investiţii aprobat pe anul în curs. De asemenea, în situaţia în care se constată că angajamentele inves­ti­ţionale aferente anului 2019 nu au fost realizate până la data raportului, Minis­terul Economiei solicită con­du­cerii administrative şi executive a socie­tăţii ca în cadrul aceleiaşi AGA să fie supusă aprobării distribuirea diferenţei de dividende, potrivit prevederilor Hotă­rârii AGA nr. 5/06.06.2019“, se arată în raportul publicat la bursă.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.