Burse - Fonduri mutuale

Millenium Insurance Broker, companie listată din 2023 la BVB, anunţă creşteri de 40% pe profit în primele trei luni ale anului, respectiv 10% în cazul veniturilor

Millenium Insurance Broker, companie listată din 2023 la...

Autor: Eduard Ivanovici

15.05.2023, 19:00 237

Brokerul de asigurare Millenium Insurance (MIB), deţinut majoritar de reţeaua de mobilitate Autonom Services, cu bonduri listate la BVB, avea un profit net de 1,9 milioane de lei în T1/2023, cu 40% mai mult decât în primele trei luni de anul trecut, reiese din raportul financiar al companiei. 

În total, veniturile au ajuns la 15,6 milioane de lei, plus 10%, iar cheltuielile au urcat de la 12,5 milioane la 13,3 milioane de lei. Cheltuielile cu personalul s-au majorat cu 29% la 467.549 de lei. Acţiunile MIB sunt pe plus cu 0,6% în ultima lună, la 17,5 lei pe unitate, pe tranzacţii în valoare de 18.200 de lei.  

„Bucuria listării de succes ne-a fost umbrită de ameninţările iminente din piaţa de asigurări generate în perioada imediat următoare de retragerea de către ASF a licenţei Euroins şi de intenţiile Guvernului de plafonare a tarifelor RCA şi a comisionului de intermediere. Nivelul initial propus (plafonare preturi RCA la nivel de Februarie 2022 şi comisionului de distribuţie la 5%) ar fi avut un impact dramatic pentru piaţa de asigurări”, conform raportului trimestrial.

MIB este listat pe piaţa AeRO a BVB de la finele lui februarie 2023, când a devenit al doilea asigurator prezent pe piaţa locală de capital, după Transilvania Broker de Asigurare (TBK). Compania afişează o capitalizare de 36,5 milioane de lei.

„Demersurile efectuale de către UNSAR, UNSICAR şi PRBAR (Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, organizaţie unde MIB este membru fondator) au generat modificări semnificative în proiectul de plafonare, acesta fiind pe masa Guvernului la finalul Q1, cu propunere de plafonare a preturilor RCA la nivelul celor din Februarie 2023 şi a comisionului de distribuţie la maxim 8% din prima netă, echivalentul unui comision maxim de 7,4% din prima brută, achitată de asiguraţi”, continuă reprezentanţii grupului de asigurare-reasigurare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO