Burse - Fonduri mutuale

Miliardarul rus Dimitri Pumpianski plăteşte 6 lei pe acţiune pentru minoritarii TMK Slatina ca să poată să ajungă la pragul de delistare a companiei. Preţul, cu 43% peste cel din piaţă. Compania dă cu capul de tavanul bursei

Miliardarul rus Dimitri Pumpianski plăteşte 6 lei pe...

Autor: Liviu Popescu

18.12.2019, 17:10 3015

Miliardarul rus Dimitri Pumpianski, cel care controlează indirect TMK Slatina în proporţie de 92,7%, vrea să cumpere restul de până la 100% de la investitorii de la bursă, cel mai probabil pentru a delista compania, şi le plăteşte acestora 6 lei pe acţiune, un preţ în creştere cu 42% faţă de cel de tranzacţionare. Astfel, miliardarul rus pune la bătaie 51 milioane de lei.

Reacţia este pozitivă la bursă astfel că acţiunile TMK se apreciază cu 14,8%, aproape de limita maximă superioară de 15% pe un rulaj de tranzacţionare de 8.800 de lei, ceea ce arată că investitorii par mulţumiţi de acest preţ.  

Perioada de desfăşurare a ofertei este cuprinsă între 3 ianuarie şi 23 ianuarie 2020 iar intermediar este IFB Finwest. Documentul de ofertă a fost aprobat de ASF şi publicat miercuri la bursă. Pentru a putea delista compania, Dimitri Pumpianski are nevoie de 95% din acţiunile deţinute sau 90% din acţiunile vizate în oferta de preluare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO