Burse - Fonduri mutuale

Mecanica Rotes, de la producator de robineti la vehicul de investitii

31.07.2007, 18:25 194

Producatorul de articole de robinetarie Mecanica Rotes (METY) din Targoviste a cumparat vineri un pachet de 180.000 de actiuni ale SIF Moldova, aceasta fiind a patra achizitie a societatii realizata pe parcursul saptamanii trecute.
Mecanica Rotes a inceput practic sa fie folosita tot mai mult ca un vehicul de investitii, societatea achizitionand recent 28,04% din actiunile producatorului de componente auto Altur Slatina. Anterior tranzactiilor prin care a cumparat actiuni la SIF Moldova, societatea realizase alte tranzactii, in prima parte a lunii, prin care vanduse din titlurile pe care le detinea la aceasta SIF.
Actionarul principal al Mecanica Rotes este omul de afaceri Catalin Chelu, unul dintre principalii investitori persoane fizice pe SIF-uri.
Exceptand tranzactia de vineri, societatea mai cumparase 234.100 de actiuni ale SIF Moldova pe parcursul saptamanii trecute. Valoarea totala a tranzactiilor cu actiuni SIF Moldova a depasit 700.000 de euro.
Mecanica Rotes a inceput sa cumpere marti, cand indicele BET-FI, care urmareste evolutia SIF-urilor, a atins un nou maxim istoric, iar ulterior a cumparat pe scadere, pretul actiunilor SIF inregistrand corectii in fiecare zi.
Potrivit raportarilor companiei de la finalul anului trecut, Mecanica Rotes avea un portofoliu, in care alaturi de actiuni la cele cinci SIF-uri, se mai gaseau titluri ale Petrom, BRD, Banca Transilvania, Transelectrica, Rompetrol Rafinare, Banca Comerciala Carpatica si Socep.
De altfel, anul trecut, veniturile financiare ale societatii le-au depasit pe cele din activitatea de exploatare, de baza.
Mecanica Rotes se afla in prezent intr-un proces de majorare a capitalului social, actionarii companiei aproband realizarea unei majorari atat prin capitalizarea rezervelor din profit, cat si prin aport in numerar. Compania a cerut un aport in numerar de 12,79 milioane de lei, iar restul sumei, de
1,27 milioane de lei, va proveni din profitul anilor anteriori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO