Burse - Fonduri mutuale

Mandatul anului pe Bursa de Valori

25.08.2010, 23:47 22

Raiffeisen Capital & Investment, ING şi BRD-SG vor pune înscenă cea mai mare listare de la bursa din Bucureşti, fiind ceicare vor realiza prospectul pe baza căruia Fondul Proprietatea vafi promovat în faţa marilor investitori străini.
Fondul Proprietatea, cu active de 3 mld. euro, ar putea fi listatla Bursă în ianuarie 2011.
După o procedură de selecţie cu prelungiri, care a încins pestemăsură spiritele celor nouă brokeri intraţi în competiţie, FondulProprietatea a ales câştigătorul: consorţiul format din societateade brokeraj Raiffeisen Capital & Investment, ING Bank şi BRD -GSG.
Oferta consorţiului a obţinut 95 de puncte şi a reuşit să devansezerestul de competitori: societatea BT Securities care a intrat pecont propriu şi a obţinut un punctaj de 78,5 puncte, consorţiulformat din KBC şi UniCredit care a obţi­nut 79 de puncte şi grupulformat din Intercapital, BCR şi Wood & Co. cu 84 depuncte.
Chiar dacă listarea Fondului Proprietatea (FP) este relativ simplă,cele trei societăţi vor intra în istorie drept brokerii care auintermediat cea mai mare listare de la BVB. În plus, câştigătoriimandatului vor avea un atu în faţa restului de jucători putândatrage un volum important de clienţi care să cumpere prinintermediul lui acţiuni la fond. De asemenea, ei vor întocmiprospectul de admitere la tranzacţionare care va acţiona asemeniunei cărţi de vizită a fondului şi care va trebui să stârneascăinteresul marilor investitori străini.
RCI a mai câştigat şi în 2006 procedura de selecţie organizatăatunci pentru intermedierea listării FP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO