Burse - Fonduri mutuale

Managerii fondurilor MEI cumpara actiuni pe Bursa

23.11.2008, 18:05 54

Peter Winkelman, managing partner in cadrul companiei olandeze de administrare a investitiilor Middle Europe Investments (MEI), a cumparat joi de pe Bursa un pachet de 125.000 de actiuni ale companiei de prospectiuni geologice Prospectiuni Bucuresti (PRSN) pentru 15.000 de lei (3.950 de euro).

Fondul de investitii MEI Roemenie en Bulgarije, administrat de compania olandeza, este principalul actionar strain al Prospectiuni, cu o participatie de 6,15%. Fondurile MEI au acumulat in ultimele luni actiuni la Prospectiuni, dar si la alte companii listate in care au detineri semnificative, precum Imotrust Arad (ARCV) si Condmag Brasov (COMI). Este pentru prima data insa cand managerii fondurilor olandeze au fost raportati cu achizitii in nume propriu pe Bursa de la Bucuresti.
Fondul MEI, dedicat pietelor din Romania si Bulgaria, este unul dintre cei mai importanti investitori straini de pe Bursa, detinand pachete semnificative de actiuni in companii de talie medie de pe Bursa si de pe piata RASDAQ, precum Romcarbon Slatina (ROCE), Romcab Targu Mures (MCAB), Iproeb Bistrita (IPRU) sau Rompetrol Well Services (PTR). Investitiile fondului pe piata locala depaseau 100 mil. euro la mijlocul anului trecut. In prezent, activele totale ale fondului mai valoreaza circa 21 mil. euro, din care 13,5 mil. euro sunt investiti pe Bursa de la Bucuresti. Fondul a inregistrat in primele zece luni ale anului o scadere de 78%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO