Burse - Fonduri mutuale

Maillis vede afaceri cu 43% mai mari in 2007

25.04.2007, 18:50 16

Producatorul de ambalaje MJ Maillis Romania asteapta pentru acest an afaceri de 76,6 mil. lei (22,5 mil. euro), in crestere cu 43% comparativ cu nivelul din 2006, potrivit reprezentantilor companiei.
Avansul vanzarilor are la baza in primul rand cresterea capacitatii de productie ca urmare a punerii in functiune la inceputul acestui an a unei noi linii de fabricatie a foliei termocontractibile, folosita pentru husa de paleti.
"Noua linie de productie a fost pusa in functiune pe fondul cererii crescute de pe piata in conditiile in care acest produs nu se fabrica in Romania pana acum si este destinat printre altele industriei de constructii si a lemnului", spune Oana Leahu, director financiar al Maillis Romania. Ca urmare a acestui fapt, compania estimeaza o crestere a profitului in acest an de 51%, pana la 2,5 mil. lei (0,73 mil. euro). Anul trecut, castigul Maillis s-a diminuat cu aproape 40%, ajungand la 1,7 mil. lei (0,48 mil. euro).
Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 55,4 mil. lei (15,7 mil. euro), cu circa 14% mai mare comparativ cu anul anterior.
Producatorul de ambalaje va repartiza cea mai mare parte a profitului pe anul trecut pentru acordarea unui dividend brut de 0,1 lei/actiune, la fel ca in ultimii trei ani.
O suma de circa 0,56 mil. lei (0,15 mil. euro) a fost repartizata in contul de rezerve, destinatia acesteia urmand sa fie discutata intr-o adunare viitoare. Marja profitului net este previzionata sa urce usor pana la 3,2%, pe fondul avansului mai mare al veniturilor comparativ cu cheltuielile.
Principalii clienti interni ai Maillis sunt Coca-Cola, Bunge Romania si Romaqua Group, iar exporturile, cu o cota de 16% in 2006, sunt destinate in special pietelor din Europa Centrala si de Vest.
Foliile de ambalaj reprezinta circa 60% din afacerile companiei, o pondere de aproximativ un sfert din acestea fiind ocupat de masinile si dispozitivele de ambalat.
Compania este controlata de Maillis Grecia, care detine circa 81,6% din actiuni, Clairmont Holdings diminuandu-si saptamana trecuta participatia sub 5%.
Actiunile Maillis Romania sunt listate la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti, acestea fiind putin tranzactionate in ultimul an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO