Burse - Fonduri mutuale

LVMH, cel mai mare grup de lux din lume, a avut vânzări record de 38 mld. euro în 2016. Acţiunile companiei, aproape de maximul istoric

 LVMH, cel mai mare grup de lux din lume, a avut...

Autor: Liviu Popescu

02.02.2017, 00:00 479

Acţiunile Louis Vuitton Moet Hennessy (LMVH), listate la bursa de la Paris, se tranzacţionau ieri la 189 de euro, preţ apropiat de nivelul maxim de 191 de euro înregistrat săptămâna trecută, pe fondul vânzărilor record din 2016.

Compania, controlată de Bernard Arnault, al doilea cel mai bogat francez, a avut în 2016 vânzări de 38 mld. euro, mai mult cu 5% faţă de anul precedent, în timp ce profitul a crescut cu 6% la 7 mld. euro. Compania promite că va majora dividendele cu 13% la 4 euro pe acţiune, dacă acţionarii vor aproba acest lucru în şedinţa din aprilie. Louis Vuitton pune creşterea rezultatelor financiare pe seama businessului băuturilor din toate regiunile în care activează.

Acest segment a crescut cu 10%. Producătorul de cognac Hennessay a avut volume în crşetere cu 10%, în timp ce Glenmorangie şi Belvedere au înregistrat la rândul său creşteri. Compania a subliniat creşterea pieţei americane şi revenirea celei din China. Louis Vuitton are o capitalizare de 95 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO