Burse - Fonduri mutuale

Luptă între şase brokeri pentru oferta statului de la Petrom

Autor: Andrei Chirileasa

16.03.2011, 23:51 26

Ofertele depuse de şase consorţii de bănci şi firme de brokerajau fost acceptate de reprezentanţii OPSPI (Oficiul ParticipaţiilorStatului şi Privatizării în Industrie) şi cei ai MinisteruluiEconomiei în licitaţia pentru alegerea intermediarului oferteisecundare prin care statul vrea să vândă pe Bursă 9,84% dinacţiunile OMV Petrom.

Consorţiile ale căror oferte au intrat în cursă sunt: JPMorgan cu BCR şi Intercapital Invest, Morgan Stanley cu RaiffeisenCapital&Investments, UBS şi ING Bank, Goldman Sachs cuUniCredit CA IB Securities, Nomura cu Alpha Bank şi CEC Bank şiRenaissance Capital împreună cu BT Securities, EFG EurobankSecurities şi Romcapital.
Consorţiul format din Citibank, BRD şi Société Générale a fostdescalificat din licitaţia pentru selecţia intermediarului oferteide vânzare a 9,84% din OMV Petrom (SNP), pe motiv că a depus ofertadupă ora limită (ieri la ora 12:00).
Deşi reprezentanţii consor­ţiului au ajuns la sediul OPSPI(Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie)înainte de ora 12:00, înregistrarea oficială a ofertei s-ar fiefectuat la ora 12:07, potrivit unor surse din piaţă.
Câştigătorul procesului de selecţie va fi anunţat peste câtevasăptămâni. Oferta de vânzare a 9,84% din Petrom, cu o valoareestimată la peste 500 mil. euro, va fi cea mai mare tranzacţie dinistoria Bursei de la Bucureşti. Ministerul Economiei îşi propune sălanseze oferta până la jumătatea anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO