Burse - Fonduri mutuale

Loredana Chitu, Dentons: Sper că nu mai suntem văzuţi ca o bursă locală, ci mai degrabă ca la una la care se poate întâmpla cel mai mare IPO din Europa

Conferinţa ZF Piaţa de Capital 2023

Loredana Chitu, Dentons: Sper că nu mai suntem văzuţi...

Autor: Alex Ciutacu

22.09.2023, 12:08 322

Bursa de la Bucureşti ar trebui să nu mai fie privită doar ca o piaţă de capital locală, mai ales după IPO-ul Hidroelectrica, care a pus România pe harta investitorilor internaţionali, a explicat Loredana Chitu, head of Capital Markets Dentons, în cadrul conferinţei ZF Piaţa de capital 2023.

„Acest IPO a pus România e hartă pentru mulţi investitori mari, s-au deschis multe conturi noi la bursă, sunt investitori mari care cresc şi sper că sunt atenţi la ce se întâmplă la Bucureşti şi aceste IPO-uri cu tichete mari pe care le asistăm s-ar putea să se repete. Sper că nu mai suntem văzuţi ca o bursă locală, ci mai degrabă ca la una la care se poate întâmpla cel mai mare IPO din Europa”.

Avocaţii de la Dentons au asistat Hidroelectrica în procesul de IPO, iar Loredana Chitu a fost implicată inclusiv în listarea Electrica din 2014.

„Şi în 2014 după Electrica se aştepta un boom pe piaţă care a întârziat, acum credem şi sperăm cu toţii că o să fie de asemenea un punct, dar noi avem un pipeline şi am aut tranzacţii tot timpul. Contextul geopolitic nu trebuie ignorat, pentru că războiul din Ucraina a pus pe hold 2 IPO-uri mari la care lucram, sperăm să se reia curând”.

Alte declaraţii:

- Noi credem că Bucureştiul devine piaţa de capital pe care o urmăresc jucătorii din zonă, ceea ce nu se întâmpla acum 10 ani.

- Am conversaţii cu colegii mei din restul birourilor ale Dentons Europe şi pot să spun cu mândire: aduceţi companiiile mari la Bucureşti, pentru că 1,9 miliarde de euro nu s-au dovedit a fi prea mult pentru Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO