Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Listarea Digi a făcut din luna mai a doua cea mai lichidă din ultimii trei ani

Listarea companiei telecom Digi, desfăşurată în pe­rioada 28 aprilie - 10 mai, a condus la mărirea considerabilă a lichidităţii de la Bucureşti în luna precedentă, plasând-o astfel pe locul al doilea în ultimii trei ani.

În iunie 2014, lună în care s-a desfăşurat oferta privind listarea Electrica (EL), lichiditatea de la Bucureşti ajunsese la 2,84 mld. lei, în vreme ce în luna mai a acestui an rulajul de la Bucureşti a fost în jurul nivelului de 2,1 mld. lei.

După o lună aprilie definită de expectativa investito­rilor care se pregăteau probabil de oferta Digi, atunci când rulajul ajunsese la 493,4 mil. lei, cea mai mică valoare din au­gust 2016 până atunci, piaţa de la Bucureşti a fost dina­mi­zată luna următoare de compania telecom.

Media zilnică de tranzacţionare a crescut la 11,95 mil. euro, aproximativ 54,25 mil. lei, în vreme ce indicele BET, refe­rinţa bursei bucureştene, a crescut cu 6,5%, cea mai mare creştere din 2017. Capitalizarea bursieră a tuturor compa­ni­ilor listate la Bucureşti a crescut cu 50 mld. lei în ultimul an, un avans de 40%, în linie cu evoluţia indicelui BET în aceeaşi perioadă, a cărui apreciere este de 41,63%.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.