Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Libra Internet Bank, care are obligaţiuni de 4,2 mil. euro la Bursă, încheie S1/2020 cu un profit net de 23,9 mil. lei, la jumătate faţă de primele şase luni din 2019, şi venituri de 164,8 mil. lei, plus 8,12%

Libra Internet Bank, o instituţie de talie mică din piaţa locală specializată pe nişa profesiilor liberale şi care la Bursa românească are listate obligaţiuni în valoare de 4,2 milioane de euro, a încheiat primele şase luni ale acestui an cu un profit net de 23,9 mil. lei, de peste două ori mai mic faţă de rezultatul net din S1/2019, la venituri totale de 164,8 mil. lei, în creştere cu 8,12%, potrivit datelor agregate de ZF din raportul financiar semestrial publicat la bursă.

„Profitul operaţional din activitatea de bază a crescut cu 8,12%, în timp ce cheltuielile de operare ale băncii au crescut cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, motivul principal fiind încetinirea activităţii de creditare, scăderea ROBOR cu aproximativ 1% şi o structură de sucursale mai mare (+3 sucursale în 2020 faţă de S1/2019). Totuşi, cheltuiala principală care a influenţat negativ rezultatul din acest an comparativ cu cel de anul trecut a fost cea cu provizioanele, în care datorită pandemiei şi incertitudinii din piaţă banca a modificat şi calibrat modelul de provizionare IFRS astfel încât să fie unul mai senzitiv la prognozele macroeconomice şi previziunile viitoare, aşa cum impune standardul IFRS9. Această modificare de model a condus la constituirea unui surplus de provizioane de 44 mil lei”, se arată în raportul de la Bursă.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.