Burse - Fonduri mutuale

Jurnal bursier 7 septembrie: Bursa de Valori câştigă 1,4%. Spectacol cu acţiunile Fondului Proprietatea. Banca Transilvania, minus 0,4%. Petrom, pe poziţii

Jurnal bursier 7 septembrie: Bursa de Valori câştigă...

Autor: Liviu Popescu

07.09.2023, 18:09 2054

Prin prisma indicelui principal BET Bursa de Valori Bucureşti s-a apreciat cu 1,4% în şedinţa în care când vedeta principală a fost Fondul Proprietatea care a asigurat jumătate din tranzacţiile cu acţiuni.

La scurt timp după deschidere acţiunile FP au fost suspendate de la tranzacţionare pe fondul aglomeraţiei investitorilor. Ulterior limita superioară de creştere de 25% a fost eliminată astfel că acţiunile au încheiat cu un plus de 45,7%. Tranzacţii s-au ridicat la 38,4 mil. lei iar noua capitalizare a Fondului este de 2,36 mld. lei.

Acţiunile FP s-au ajustat astăzi pentru a reflecta ieşirea din bilanţ a dividendelor record de 9,2 mld. lei de pe urma ofertei de vânzare de la Hidroelectrica. Pe 29 septembrie este data plăţii.

Circa 75 mil. lei au schimbat investitorii pe segmentul de acţiuni, din care jumătate doar cu Fondul Proprietatea. Hidroelectrica a strâns tranzacţii de 10,4 mil. lei la un preţ în creştere cu 0,26%.

Acţiunile Băncii Transilvania au scăzut cu 0,37% pe tranzacţii de 6,7 mil. lei. Petrom s-a poziţionat pe locul patru în clasamentul lichidităţii cu 3,5 mil. lei la un preţ asemănător cu cel din şedinţa precedentă.

Acţiunile Transgaz s-au apreciat cu 3,4%, cele ale Aquila cu 2%, Nuclearelectrica 2%, One 1,4%, potrivit BVB.

 ​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO