Burse - Fonduri mutuale

Jean Badea, şeful de cabinet al ministrului Educaţiei Monica Anisie, pleacă din Consiliul de Supraveghere al Transelectrica la jumătatea mandatului

Jean Badea, şeful de cabinet al ministrului Educaţiei...

Autor: Tibi Oprea

04.02.2020, 15:50 453

Transelectrica (TEL), compania care se ocupă cu securitatea energetică a ţării, a anunţat la bursă că Jean Badea, fost şef al serviciului de informatizare din cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi directorul de cabinet al ministrului Educaţiei Monica Anisie, a renunţat la mandatul de membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al companiei începând cu 4 februarie.

Anunţul vine după ce Badea a fost numit pentru un mandat provizoriu pe 30 noiembrie 2019 pentru o perioadă de patru luni, ceea ce înseamnă că acesta a renunţat la funcţie la jumătatea mandatului.

Transelectrica nu menţionează motivele renunţării la mandate, dar spune că în prezent Consiliul de Supraveghere îşi desfăşoară activitatea cu membrii aflaţi în funcţie.

Jean Badea a fost director de cabinet al Monicăi Anisie şi în mandatul acesteia de secretar de stat deţinut în 2016.

Compania este deţinută majoritar (58,7%) de către statul român prin Secretariatul General al Guvernului.

În ultimul an, acţiunile companiei se tranzacţionează în creştere cu 1,5% pe fondul unui rulaj de 108 mil. lei, emitentul ajungând la 1,45 mld. lei capitalizare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO