Burse - Fonduri mutuale

Isac, Estinvest: Va fi o perioadă de acumulare în domeniul energiei

Autor: Ioana Tudor, Luciana Georgescu

12.09.2014, 00:06 727
Companiile din sectorul energetic listate pe bursa de la Bucureşti vor con­tinua să fie o oportunitate pentru in­ves­ti­tori şi în a doua jumătate a anului. Com­pa­nia care va fi „o poveste de suc­ces“ anul acesta este grupul de dis­tri­buţie Elec­trica (EL), se aşteaptă Lucian Isac, director general al firmei de bro­keraj Estinvest.
 
„Avem o fereastră de oportunitate creată de cele trei oferte ale statului care au atras interesul investitorilor către piaţa de capital. Au fost în prin­ci­pal din domeniul energiei emitenţi noi listaţi, şi în continuare va fi o perioadă de acu­mu­lare pe domeniul energiei până la finele anului. Electrica şi Rom­gaz sunt so­cie­tăţi care nu ar trebui să lipsească din por­to­foliul niciunui in­ves­titor“, a spus Lucian Isac, prezent ieri la emisiunea ZF Live.
 
Potrivit acestuia, Romgaz repre­zintă „profit pur“ şi va oferi surprize mari anul viitor, în timp ce Trans­elec­trica şi-ar putea creşte businessul, de­ve­nind şi mai atrăgătoare pentru in­ves­titori. Acţiunile Transelectrica au fost ve­deta din energie a acestui an, cu o creş­tere de peste 53% de la începutul anului.
 
Isac consideră că la evoluţia ac­ţiu­ni­lor Transelectrica din acest an au con­tri­buit interesul investitorilor străini, pre­cum şi creşterea producţiei de ener­gie verde şi faptul că societatea deţine mo­no­polul în transportul de electri­ci­tate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO