Burse - Fonduri mutuale

Ion Florescu, fondul de investitii RC2: Nu vindem Policolor mai repede de 2 ani

Ion Florescu, fondul de investitii RC2: Nu vindem Policolor mai repede de 2 ani

Ion Florescu, director la compania New Europe Capital care administreaza fondul RC2

19.06.2008, 19:24 395

"Intentionam sa delistam compania in acest an. Totusi, nu avem in vedere un exit mai repede de circa doi ani. Nu avem in momentul acesta niciun fel de discutii privind vanzarea Policolor", a declarat pentru ZF Ion Florescu, director la compania New Europe Capital (NEC) care administreaza fondul RC2. Florescu este si presedintele Consiliului de Administratie al Policolor.
Fondurile de investitii RC2 si RIF au anuntat ca vor cumpara pana la inceputul lunii noiembrie pachetul de 33% din actiuni detinut de Fondul Romano-American de Investitii (RAEF) pentru 27,5 milioane de euro. Cele doua fonduri vor cumpara participatia RAEF in cadrul Policolor la un pret de 1,1648 de euro/actiune (echivalentul a 4,25 lei/actiune), evaluand compania la circa 83 de milioane de euro.
RC2 si RIF detin in prezent peste 60% din Policolor, dupa ce RC2 a cumparat ieri aproximativ 1,3% din actiunile Policolor de pe Bursa, pentru aproape 4 milioane de lei (1,07 milioane de euro). Dupa pre-luarea participatiei RAEF, cele doua fonduri isi vor majora detinerea la peste 93%.
Policolor a derulat in ultimii ani un proces de restructurare a activitatii, in cadrul caruia a relocat o parte din productie la fabrica Orgachim din Bulgaria, la care Policolor este actionar majoritar. In urma acestui proces, compania si-a majorat afacerile, dar a inregistrat pierderi.
Cifra de afaceri a Policolor pentru primul trimestru al acestui an s-a situat la 35,37 milioane de lei (9,6 milioane de euro), in crestere cu 14% fata de perioada similara a anului 2007. "Pentru finele acestui an ne propunem o crestere de aproximativ 25 - 27%. Cele mai mari cresteri le-am realizat atat pe segmentul lacurilor si vopselelor, cat si pe segmentul materialelor de constructii. Desi inca un brand tanar, DEKO Professional, gama de produse a Policolor destinata segmentului de constructii, a inregistrat cresteri care au depasit asteptarile noastre si ne-au determinat sa crestem capacitatile de productie", spune Ivan Sokolov, directorul general al Policolor.
Compania a inceput anul cu pierderi de 1,6 milioane de lei (435.000 de euro) in primele trei luni, dupa ce anul trecut a raportat un rezultat negativ de aproape 10 milioane de lei (3 milioane de euro).
Industria de vopsele este dominata de cinci producatori K?ber (detinut de familia K?ber), Fabryo (controlat de fondul suedez Oresa Ventures), Policolor (detinut de fondurile Romanian Investment Fund si RC2 Limited), d?fa Deutek (detinut de fondul american de investitii Advent International) si Atlas Corporation (companie controlata de investitori greci), care detin circa 70% din totalul vanzarilor.
Actiunile Policolor au inchis sedinta de ieri la pretul de 4,27 lei, in crestere cu 0,23% fata de ziua precedenta. Capitalizarea companiei este de 83 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO