Burse - Fonduri mutuale

Ioan Gheorghiu, Amundi AM: Există clienţi care au început să investească în fondurile de acţiuni acum cinci ani şi încă mai au jumătate din bani pentru a investi

Ioan Gheorghiu, deputy manager, Amundi Asset Management: La Amundi, avem o opinie că s-ar putea să fi ajuns la minimul pieţelor emergente, în special în China.

Ioan Gheorghiu, deputy manager, Amundi Asset Management: La Amundi, avem o opinie că s-ar putea să fi ajuns la minimul pieţelor emergente, în special în China.

Autor: Eduard Ivanovici

15.11.2022, 07:40 2211

Profilul investitorilor cu expunere pe fonduri mutuale a cunoscut o serie de schimbări pe fondul evoluţiei pieţelor de capital de anul acesta, care a marcat niveluri extrem de ridicate în ceea ce priveşte randamentele obligaţiunilor, spune Ioan Gheorghiu, deputy manager, Amundi Asset Management.

„80% din activele clienţilor noştri dinainte de COVID-19 erau investiţi în acţiuni. Profilul clientului este diferit acum. Avem investitori care au început să investească în fondurile de acţiuni acum cinci ani şi încă mai au jumătate din bani pentru a investi“, afirmă reprezentantul Amundi AM, cel mai mare administrator de active din Europa. Ioan Gheorghiu a fost prezent în cadrul conferinţei „ZF Piaţa de capital 2022 - Bursa de la Bucureşti, oportunităţile care se deschid după trecerea crizei“, eveniment unde actori din piaţa de capital au punctat soluţii pentru dezvoltarea BVB şi pentru o mai bună poziţionare a portofoliului în actualul context inflaţionist.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO