Burse - Fonduri mutuale

Investitorul Iulian Cîrciumaru şi avocata Anda Irina Patzelt au fost aleşi membri ai consiliului de administraţie al 2Performant. Acţionarii companiei de tehnologie au aprobat şi o majorare de capital social cu 18.550 de lei

Investitorul Iulian Cîrciumaru şi avocata Anda Irina...

Autor: Tibi Oprea

22.03.2021, 18:09 819

Acţionarii companiei de tehnologie 2Performant (simbol bursier 2P), liderul pieţei de marketing afiliat din România, listată pe piaţa AeRO a BVB, au aprobat luni încetarea voluntară a mandatului de administrator unic al lui Dorin-Cristian Boerescu, acţionar cu 38,8% din capitalul social, respectiv numirea acestuia şi a lui Iulian Cîrciumaru şi a Andei-Irina Patzelt ca membri ai Consiliului de Administraţie pentru un mandat de doi ani, potrivit hotărârilor publicate la bursă.

Iulian Cîrciumaru este acţionar şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Holde Agri Invest, managing partner V7 Capital, membru în boardul consultative al fondului de venture capital GapMinder şi al organizaţiei non-profit Ideo Ideis şi investitor pe piaţa de capital locală, în timp ce Anda-Irina Patzelt este avocat cu experienţă de 20 de ani, în prezent titular al Cabinetului de Avocatură Anda Patzelt.

Totodată, acţionarii au aprobat şi o operaţiune de majorare de capital social cu aport în numerat cu suma de 18.550 de lei, prin emiterea unui număr de până la 185.500 de acţiuni noi, pentru investiţiile programate în perioada 2021-2022 pe pieţele din România şi Bulgaria.

Astfel, investitorii care vor participa la majorarea de capital vor putea beneficia de acţiuni gratuite, supuse votului acţionarilor din 23 aprilie. Compania are intenţia de a acorda 4 acţiuni gratuite la 1 deţinută, printr-o majorare a capitalului social cu suma maximă de 495.970,4 lei. Totodată, 2Performant intenţionează să acorde acţiuni gratuite şi în anii următori.

2Performant a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de peste 20,2 milioane de lei, cu 31% mai mult faţă de anul precedent, un profit net de 818.688 lei, cu 17% mai mare decât în 2019, dar şi o creştere cu 44 de procente a veniturilor operaţionale, care au ajuns la peste 5,4 milioane de lei.

2Performant este deţinută în proporţie de 38,8% de Dorin Boerescu, în timp ce Radu Ioan Spineanu deţine 10,1% din capitalul social, iar restul de 51,1% din acţiuni sunt tranzacţionate la liber la bursă.

Faţă de preţul din prima şedinţă de tranzacţionare, cea din 9 decembrie 2020, acţiunile 2P înregistrează un avans de 34,5%. Compania are 40,3 mil. lei capitalizare, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO