Burse - Fonduri mutuale

Investitorii la bursă au luat poziţii de aşteptare

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Roxana Pricop

11.11.2014, 00:03 447

Bursa de la Bucureşti a închis şedinţa de tranzacţionare de luni, 10 noiembrie, în stagnare, cu un rulaj de 14 milioane de lei (3,1 milioane de euro) pe piaţa de acţiuni, de cinci ori mai mic decât cel de vineri, 7 noiembrie.

Cele mai tranzacţionate acţiuni în şedinţa de luni au fost titlurile OMV Petrom (simbol bursier SNP), cu tranzacţii de 6,2 milioane de lei, şi cele ale Fondului Proprietatea (FP), cu un rulaj de 2,3 milioane de lei pe piaţa principală. Acţiunile Petrom au avansat cu 0,28%, până la un preţ de 0,42 lei/titlu, iar cele ale fondului au crescut cu 0,05%, până la 0,94 lei.

Indicele BET, ce redă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a raportat un minus de 0,12%, în timp ce indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi Fondului Proprietatea, a avansat uşor cu 0,04%.

Indicele companiilor din energie BET-NG a crescut cu 0,01% în şedinţa de ieri.

Evoluţia bursei de la Bucureşti a fost în linie cu cea a pieţelor externe de acţiuni. Indicele bursei din Germania, DAX, a avansat cu 0,42% în şedinţa de luni, în timp ce referinţa bursei din Franţa, indicele CAC 40, a urcat cu 0,6%.

Acţiunile de pe Wall Street au început tranzacţiile de luni în creştere uşoară. Indicele Standard&Poor’s 500, care a închis vineri la un nivel record, a deschis cu o creştere de 0,2%, indicele Dow Jones cu 0,13%, iar Nasdaq Composite a deschis cu un avans de 0,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO