Burse - Fonduri mutuale

Intercapital estimează un randament de 16,6% la dividendele plătite de Oil Terminal pentru 2016

Intercapital estimează un randament de 16,6% la...

Autor: Liviu Popescu

01.03.2017, 00:05 893

Oil Terminal (OIL), cel mai mare operator în vehicularea produ­selor petroliere de la Marea Neagră, ar putea plăti dividende cu randament de 16,6% din profitul realizat anul trecut, în condiţiile în care reprezentanţii sta­tului la AGA ar pune presiune pentru o rată de distribuţie de 90% din profit, re­iese dintr-o analiză a Inter­capital. Spre comparaţie, în anul 2015 com­pa­nia a distribuit 48% din profit spre di­vi­­dende, iar în 2014 rata de distri­buire era de 46%.

 
Statul controlează 59,6% din Oil Ter­minal, iar în ianuarie a solicitat printr-un memorandum ca pragul de dis­­tri­buire la companiile de stat a pro­fi­tu­lui spre dividende să urce de la 50% cât era anterior la 90%, ceea ce în­seamnă dividende mai mari pentru ac­­­ţionari. Iar această decizie a guver­nului Grindeanu a urcat la maxime pe bursă şi acţiunile unor companii din por­­to­foliul statului, cum ar fi de exem­plu Trans­gaz.
 
Ieri acţiunile Trans­gaz se tran­zacţionau la 362 de lei, uşor mai mari faţă de preţul de 361 de lei atins pe 17 februarie. Pe 15 februa­rie com­pa­­nia şi-a publicat rezultatele finan­ciare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO