Burse - Fonduri mutuale

Infinity Capital Investments, fosta SIF Oltenia, şi-a vândut participaţia de 20% la IAMU Blaj pentru 19 mil. lei

Infinity Capital Investments, fosta SIF Oltenia, şi-a...

Autor: Eduard Ivanovici

17.07.2023, 11:33 327

Infinity Capital Investments (simbol bursier SIF5), fosta SIF Oltenia, a informat piaţa locală de capital cu privire la vânzarea participaţiei de 19,83% deţinute în cadrul capitalului social al IAMU Blaj, companie care se ocupă cu fabricarea utilajelor şi maşinilor-unelte pentru prelucrarea metalului, listată la Bursa de la Bucureşti.

Astfel, societatea a vândut 1,88 milioane de acţiuni la un preţ de 10 lei pe unitate, deci în total circa 19 milioane de lei prin metoda „vânzare specială la ordin” pe piaţa de oferte şi operaţiuni speciale administrată de BVB. Numele cumpărătorului nu a fost menţionat.

Iniţial, Infinity Capital plănuia să vândă participaţia la un preţ de 12 lei pe acţiune, ceea ce ar fi implicat o tranzacţie de 23 de milioane de lei.

Acţiunile IAMU afişează o scădere de 11,2% anul acesta, la o valoare de piaţă de circa 100 de milioane de lei. Grupul este controlat în proporţie de 77% de Lion Capital (LION), fosta SIF Banat-Crişana. Pe de altă parte, acţiunile SIF5 au minus 1% în 2023, la o capitalizare de 860 de milioane de lei, conform BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO