Burse - Fonduri mutuale

Infinity Capital Investments a cumpărat 8,9% din Electromagnetica pentru 10,9 mil. lei

Infinity Capital Investments a cumpărat 8,9% din...

Autor: Tibi Oprea

25.09.2023, 00:00 400

Infinity Capital Investments a anunţat vineri la Bursa de Valori Bucureşti că a cumpărat 60,35 de milioane de acţiuni Electromagnetica (simbol bursier ELMA), producător de energie electrică şi echipamente electrice, reprezentând 8,927% din capitalul social al emitentului, pentru care a plătit suma de 10,9 mil. lei.

„Această achiziţie se înscrie în strategia investiţională a Infinity Capital Investments S.A., aprobată de Adunarea Generală a Acţionarilor în data de 27.04.2023, respectiv îmbunătăţirea calităţii portofoliului administrat, cu scopul creşterii sustenabile şi pe termen lung a valorii acestuia în beneficiul acţionarilor Infinity Capital Investments S.A.”, transmite societatea la bursă. Tranzacţiile au fost realizate pe 22 septembrie şi decontarea tranzacţiilor a avut loc pe 20 septembrie. Infinity Capital Investments mai spune că achiziţia se încadrează în limitele de risc stabilite pentru apetitul la risc asumat de societate, iar creşterea expunerii la acest emitent vizează diversificarea riscului de la nivelul întregului portofoliu administrat.

„Activităţile de investire/dezinvestire ale Infinity Capital Investments S.A. sunt realizate cu scopul creşterii valorii portofoliului pe termen lung, respectă cu stricteţe prevederile legale incidente în materie şi se înscriu în investiţiile permise prevăzute de cadrul normativ în vigoare. Infinity Capital Investments a anunţat un profit net de 18,4 mil. lei în S1/2023, de la 144 mil. lei în S1/2022, adică un declin de 87% pe fondul veniturilor din dividende încasate. Veniturile au ajuns la 29 de milioane de lei, cu 82% sub nivelul de 158,5 milioane de lei din perioada similară de anul trecut, iar cheltuielile au însumat 8,4 milioane de lei, minus 21%. Societatea are o capitalizare de 885 mil. lei. Acţiunile se tranzacţionează în urcare cu 2,9% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 22,8 mil. lei, arată datele BVB.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO