Burse - Fonduri mutuale

Industria mai lentă şi iarna blândă au „muşcat“ din veniturile Transgaz în T1

Industria mai lentă şi iarna blândă au „muşcat“...

Autor: Radu Bostan

14.05.2015, 00:06 310
Cererea mai mică de gaze naturale în industrie şi din partea producătorilor de energie a tras în jos veniturile Transgaz (simbol bursier TGN) cu 17% în primul trimestru, iar profitul net s-a redus cu 12% în pofida unor tăieri substanţiale de cheltuieli.
 
Transportatorul naţional de gaze naturale a realizat în primele trei luni venituri din transportul intern de 370,4 milioane de lei, faţă de 448,1 milioane de lei în 2014, în condiţiile în care volumul de gaze vehiculate prin conducte s-a redus cu 6,3%, la 3,9 miliarde de metri cubi, arată datele companiei.
 
Cauza scăderii a fost consumul mai mic din fabrici şi termocentrale, consumatori care sunt legaţi direct la reţeaua Transgaz şi către care livrările s-au prăbuşit cu 34% în primele trei luni, la 964 milioane de metri cubi. Anterior, producătorul de gaze Romgaz (SNG) a avertizat că cererea industrială s-a redus la începutul acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar termocentralele care consumă gaze mai mult au staţionat, fiind scoase din piaţă de hidrocentrale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO