Burse - Fonduri mutuale

Indicele BET-FI a crescut cu 0,75% de la începutul acestei veri, în condiţiile în care majoritatea acţiunilor de la Bucureşti au scăzut puternic în aceeaşi perioadă

Indicele BET-FI a crescut cu 0,75% de la începutul...

Autor: Dan Grigore Ivan

10.07.2017, 00:08 333

Indicele BET-FI, în componenţa căruia se află Fondul Proprietatea (FP) şi cele cinci SIF-uri, este în teritoriu pozitiv de la începutul sezonului estival şi până în prezent, în condiţiile în care indicele BET, referinţa bursei bucureştene, a scăzut în acelaşi interval de timp cu 8,26%, iar indicele energetic BET-NG a coborât cu aproape 15%.

Evoluţia negativă a BET şi BET-NG a fost antrenată pe lângă corecţiile pieţei şi de anumite corecţii teh­nice pe care le-au suferit componentele acestuia.

Astfel, companiile energetice Trans­gaz, Romgaz, Electrica, Trans­electrica, Conpet sau Nuclearelectrica au înregistrat corecţii ex-dividend, în vreme ce preţul acţiunii Fondului Proprietatea s-a corectat după o returnare de 0,05 lei per titlu.

Cea mai mare apreciere estivală a emitenţilor prezenţi în indicele BET-FI este consemnată de  SIF Moldova (SIF 2), a cărei valoare de piaţă a cres­cut cu 5,63%, până la puţin peste 1 miliard lei. SIF Moldova (SIF 2) a derulat în perioada 7 iunie - 27 iunie o ofertă publică de achiziţionare a 25 mi­lioane de acţiuni proprii, repre­zentând 2,4% din capitalul social, la un preţ de 1 leu/acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO