Burse - Fonduri mutuale

Indicele BET are în două luni cea mai bună evoluţie de patru ani, dar analiştii sunt pesimişti

Indicele BET are în două luni cea mai bună evoluţie...

Autor: Liviu Popescu

02.03.2017, 00:05 612
Indicele de referinţă BET, care urmăreşte cele mai tranzacţionate 10 acţiuni de la Bursa de Valori Bu­cureşti, a crescut cu 12,5% în două luni, la aproape 8.000 de puncte şi are cel mai ridicat ritm de creştere din ultimii patru ani pe fondul atractivităţii divi­den­delor potenţiale din profiturile pe 2016, al rezultatelor acestor com­panii şi al creşterii ratei de distribuţie la com­paniile de stat.
 
Dar analiştii se aşteaptă ca în perioada următoare ritmul de creştere al indicelui de referinţă pentru bursa românească să înce­tinească.
 
„În perioada următoare, mă aştept la o încetinire a ritmului de creştere în lipsa unor IPO-uri (oferte publice iniţiale - n.red.) şi a unor premise favo­ra­bile pentru rezultatele financiare viitoare, precum creşterea preţurilor la petrol şi gaze şi a investiţiilor în general“, explică Daniela Ropota, responsabil pentru departamentul de analiză la Inter­capital.
 
Recent, Greg Konieczny, manager de portofoliu al Fondului Proprietatea, afirma că dacă nu vor fi luate o decizie foarte clară şi un angajament ferm la cel mai înalt nivel în guvern pentru lis­tarea Hidroelectrica, devine din ce în ce mai puţin probabil ca această lis­tare să aibă loc înainte de finalul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO