Burse - Fonduri mutuale

În contextul trendului ESG, cât de investibile mai sunt companiile europene şi americane care au rămas în Rusia?

În contextul trendului ESG, cât de investibile mai sunt...

Autor: Eduard Ivanovici

01.06.2022, 07:30 134

♦ Investiţiile îndreptate spre Rusia, afectate în primul rând prin prisma segmentului de guvernanţă corporativă.

Standardele ESG (mediu, social şi guvernanţă corporativă) continuă să îşi facă simţită prezenţa în vocabularul de zi cu zi al investitorilor din toată lumea, în contextul în care conceptele propriu-zise au început să prindă tracţiune în urmă cu numai câţiva ani.

De vreme ce anul acesta a fost martorul unor retrageri în serie din Federaţia Rusă ca urmare a atacurilor lansate asupra Ucrainei, investitorii se întreabă în prezent cât de atractive mai pot fi companiile ruseşti.

„Cred că războiul de faţă va schimba mai mult lucrurile în zona de investiţii. Vor conta mult mai mult externalităţile: ce fac banii pe care îi investesc în respectiva companie, unde se duc şi ce influenţează“, spune Mihai Purcărea, CEO al BRD Asset Management.

Prezent în cadrul unui eveniment organizat de CFA Society România, reprezentantul BRD a afirmat că există în mod clar un impact asupra investiţiilor îndreptate către Rusia, în special pe segmentul de guvernanţă corporativă, adăugând că firmele res­pective au părăsit ţara pe fondul pre­siunilor exercitate de investitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO