Burse - Fonduri mutuale

Impact Developer&Contractor a mai cumpărat un teren de 25.930 mp în zona istorică a Iaşiului, pe Dealul Copou, pentru viitorul complex rezidenţial Greenfield Copou Residence, proiect cu 1000 de apartamente

Greenfield Copou Residence, firmă deţinută de Impact Developer&Contractor, a cumpărat un teren de 25.930 mp în zona istorică a Iaşiului, pe Dealul Copou, care va completa terenul aflat deja în proprietatea firmei, în vederea construirii unui complex rezidenţial cu peste 1000 de apartamente.

În urma achiziţiei, Greenfield Copou Residence deţine aproximativ 46.000 mp în zonă.

Ansamblul rezidenţial va fi format din blocuri cu regim mic de înălţime, fiind gândit ca un Centru Comunitar integrat.

Proiectul se adreseaza segmentului de piata ”medium” si imbina arhitectura moderna cu peisajul natural.  Greenfield Copou va fi construit la standarde nZEB, precum şi la standarde internaţionale de sustenabilitate, ţintind certificarea BREEAM Excellent, cu elemente specifice proiectelor verzi, se arată într-un anunţ al companiei.

Achiziţia terenului a fost susţinută financiar de către Impact, în baza unui contrat de împrumut cu Greenfield Copou Residence, potrivit unui anunţ publicat la BVB.

Astfel, cele două firme au semnat un act adiţional la un contract de împrumut încheiat în septembrie 2020, Greenfield Copou Residence primind 5,5 milioane lei, cu o dobândă de 7,5% pe an pentru achiziţionarea terenului din Iaşi.

În total, valoarea cumulata a contractului de împrumut între cele două firme este de 33 milioane lei.

Impact Developer & Contractor, dezvoltator imobiliar controlat de antreprenorul Gheorghe Iaciu, a înregistrat venituri de 39,3 milioane lei din vânzarea de locuinţe în primele 3 luni ale anului 2021, în creştere cu 71% faţă de perioada similară a anului trecut. Compania a încheiat T1/2021 cu o pierdere netă de 1,3 mil. lei, faţă de rezultatul net de 627 mil. lei din aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce EBITDA a scăzut cu 8%, la 4,4 mil. lei.

În primele trei luni ale anului, activitatea Impact s-a concentrat pe extinderea ansamblului Greenfield Băneasa cu primele 544 apartamente din a patra fază de dezvoltare, finalizarea ultimelor 130 de apartamente din Luxuria Residence şi continuarea lucrărilor la primele 209 apartamente şi 18 vile ale ansamblului Boreal Plus din Constanţa.

Impact este controlată în proporţie de 59,4% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Andrici Adrian are 16% din capitalul social. De la începutul anului, acţiunile IMP înregistrează o creştere de 70%, pe fondul unor tranzacţii de 37 mil. lei, compania având o capitalizare de 842 mil. lei, arată datele BVB. 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.