Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Impact Developer & Contractor a încheiat oferta publică de cumpărare de acţiuni prin care a răscumpărat 3 milioane de acţiuni în valoare de 2,5 mil. lei

Impact Developer & Contractor (IMP), compania care a dezvoltat proiectul Greenfield din apropierea Grădinii Zoologice Bucureşti, a cumpărat 3,04 milioane de acţiuni reprezentând 1,09% din capitalul social al emitentului din cele 10,4 milioane de acţiuni (sau 3,75% din capitalul social) depuse în cadrul ofertei publice de cumpărare aprobate de ASF pe 5 iunie, potrivit unei notificări la bursă. La preţul de 1,15 lei pe acţiune, valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 3,5 milioane lei.

Oferta s-a derulat în perioada 10 - 24 iunie 2019, iar decontarea s-a făcut prin intermediul Depozitarului Central în data de 26 iunie. În urma închiderii ofertei, Impact Developer & Contractor deţine 6,65 milioane de acţiuni reprezentând 2,39% din capitalul social. Intermediarul tranzacţiei a fost brokerul Swiss Capital.

Compania a înregistrat în 2018 venituri din vânzarea de proprietăţi în valoare de 101 mil. lei, mai mici cu 7,4% faţă de anul anterior, în timp ce profitul raportat a fost de 20,7 mil. lei, minus 60,4%. Impact Developer & Contractor este deţinută în proporţie de 56,05% de către Gheorghe Iaciu, în vreme ce Adrian Andrici are un pachet de acţiuni reprezentând 15,24% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile IMP se tranzacţionează în creştere cu 14,6% pe fondul unui rulaj de 4,3 mil. lei, compania ajungând astfel la 315,3 mil. lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 14,2% în aceeaşi perioadă. 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.