Burse - Fonduri mutuale

Impact: Actionarii primesc mai mult din profit

11.10.2006, 17:58 12

Compania de dezvoltare imobiliara Impact a majorat cu circa 1% cota din profitul net care va fi distribuit actionarilor, renuntand la stimulentele acordate membrilor consiliului consultativ al companiei.
Modificarea, aprobata in cadrul ultimei AGA a fost una din cerintele Bursei de Valori pentru promovarea companiei la Categoria I.
"Initial, suma distribuita sub forma de stimulente conducerii si salariatilor companiei era de 3,82% din profitul net. Aceasta cota s-a redus cu circa 1% in conditiile in care am renuntat la stimulentele acordate membrilor consiliului consultativ. Aceasta a fost una dintre conditiile cerute de BVB pentru promovarea la Categoria I", a declarat Dan Ioan Popp, presedintele Impact.
Anul trecut Impact a obtinut un profit net de circa 2,95 mil. euro, din care circa 113.000 de euro au fost distribuiti salariatilor, administratorilor si membrilor consiliului consultativ.
Reprezentantii BVB spun ca au solicitat acest lucru companiei deoarece stimulentele acordate membrilor consiliului consultativ, compus din actionarii fondatori ai companiei, nu erau echitabile fata de ceilalti actionari. Actiunile Impact au fost transferate la Categoria I a Bursei de Valori in luna iunie a acestui an.
Modificarile actului constitutiv prevad ca 0,88% din profitul net al companiei sa fie distribuit membrilor consiliului de administratie, iar o cota de 1,94% va merge catre angajati, restul fiind distribuit pentru crearea de rezerve si acordarea de dividende.
Impact si-a bugetat pentru acest an un profit brut de aproximativ 13,2 mil. euro, de 3,5 ori mai mare decat cel inregistrat anul trecut, si un nivel al veniturilor totale de 57 mil. de euro.
La Bursa, actiunile Impact au inchis sedinta de tranzactionare de ieri la cotatia de 0,51 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 145 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO