Burse - Fonduri mutuale

Imocredit IFN listează la bursă obligaţiuni de 15 milioane de lei

Imocredit IFN listează la bursă obligaţiuni de 15...

Autor: Roxana Pricop

03.06.2015, 00:04 434
Imocredit IFN din Cluj-Napoca, societatea de credit ipo­tecar a grupului financiar ImoFinance, controlat de Iosif Pop, primul preşedinte al Băncii Transilvania, listează azi la bursa de la Bucureşti obligaţiuni în valoare de 15 milioane de lei.

Compania a derulat în perioada cuprinsă între 23 aprilie şi 4 mai o ofertă de vânzare de obligaţiuni, prin care a atras 15 milioane de lei. Fondurile atrase vor fi utilizate pentru acor­darea de împrumuturi către clienţi.

Obligaţiunile sunt ga­ran­tate, convertibile în acţiuni la ma­turitate şi au o scadenţă de şapte ani. Obligaţiunile au o va­loare no­minală de 8 lei, iar rata do­bânzii este fixată la ROBOR la 6 luni (marţi de 0,89%) plus o marjă de 3%. Plata dobânzii se va face semestrial. Oferta de vân­zare a fost intermediată de casa de brokeraj BT Securities.

Compania garantează plata in­te­grală a principalului şi a do­bân­zilor cu creanţele pe care le are de încasat de la clienţii săi. Obligaţiunile vor fi con­ver­ti­bile în acţiuni la Imo­credit, rata de conversie fiind de 0,625 acţiuni/obligaţiune.

Imocredit a încheiat anul 2013 cu venituri totale de 16,8 mil. lei şi cu un profit net de 2 mil. lei. Societatea este condusă din funcţia de preşedinte de Iosif Pop, care a fost preşedintele Băncii Transilvania în perioada 1993-2002.

Pe piaţa de obligaţiuni a bursei de la Bucureşti sunt listate în prezent şase emisiuni de obligaţiuni corporative şi una de obligaţiuni emisă de BERD.

Anul trecut, la bursă s-au listat două emisiuni de obligaţiuni în valoare cumulată de 800 milioane de lei. Raiffeisen Bank a emis obligaţiuni de 500 milioane de lei, iar Garanti Bank a emis obligaţiuni de 300 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO