Burse - Fonduri mutuale

Imocredit a primit ok-ul ASF pentru obligaţiuni de 20 de milioane de lei

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Roxana Pricop

17.04.2015, 00:00 338

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul de ofertă de vânzare de obligaţiuni garantate convertibile în acţiuni emise de Imocredit IFN S.A. Cluj-Napoca. Societatea de credit ipotecar este parte a grupului financiar Imofinance. În decembrie anul trecut, societatea a cerut acordul acţionarilor pentru a emite obligaţiuni garantate convertibile în valoare totală de maximum 20 milioane de lei.

Obligaţiunile vor fi emise pe o perioadă de şapte ani şi vor fi tranzacţionate pe bursa de la Bucureşti. Imocredit vrea să emită 2,5 milioane de obligaţiuni cu o valoare nominală de 8 lei. Rata dobânzii este fixată la ROBOR la 6 luni plus o marjă fixă de 3%. Plata dobânzii se va face semestrial. Compania garantează plata integrală a principalului şi a dobânzilor cu creanţele pe care le are de încasat de la clienţii săi. Imocredit a încheiat anul 2013 cu venituri totale de 16,8 milioane de lei şi cu un profit net de 2 milioane de lei.

Societatea este condusă din funcţia de preşedinte de Iosif Pop, care a fost preşedintele Băncii Transilvania în perioada 1993-2002. În 2014, la bursă s-au listat două emisiuni de obligaţiuni în valoare cumulată de 800 milioane de lei. Raiffeisen Bank a emis obligaţiuni de 500 milioane de lei, iar Garanti Bank a emis obligaţiuni de 300 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO