Burse - Fonduri mutuale

Iaciu vrea să acorde bonusuri conducerii şi angajaţilor de la Impact, dacă firma face profit

Iaciu vrea să acorde bonusuri conducerii şi...

Autor: Roxana Pricop

09.04.2014, 17:51 170

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, cel mai mare acţionar al dezvoltatorului imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP), cu o deţinere de 47,23% din acţiuni, a propus introducerea unor cote fixe de bonusuri pentru administratorii, directorul general şi angajaţii companiei.

Mai exact, Iaciu a completat ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor din 25 aprilie, cu propunerea de a acorda un bonus de câte 0,5% din profitul net al companiei către membrii Consiliului de Administraţie, de 2% din profitul net către directorul general şi de 1,5% pentru salariaţi, după decizia directorului general.

Impact a trecut în ultimul an printr-un amplu proces de reorganizare a activităţii, după preluarea controlului de către Gheorghe Iaciu. Din anul 2010, compania a raportat pierderi. Dezvoltatorul a înregistrat anul trecut pierderi de 46,7 mil. lei (10,5 mil. euro), după ce şi-a constituit provizioane de 31,2 milioane de lei şi a cheltuit alte 9,8 mil. lei pentru finalizarea unor litigii în afara instanţelor de judecată, potrivit situaţiilor financiare preliminare ale companiei. Comparativ cu 2012, pierderile au scăzut cu 38%, de la 74,9 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO